ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007

Η εταιρείας μας υπέγραψε σύμβαση με την ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Στις αρχές του μήνα, υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ του τεχνικού μας γραφείου και της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, με την οποία το γραφείο μας ανέλαβε την μελέτη και τον σχεδιασμό της μετασκευής του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», πλοιοκτησίας της ΑΝΜΕΖ, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής πολιτείας για πλοία του είδους του. Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» κατασκευάσθηκε το 1987 στην Ιαπωνία ως Ε/Γ-Ο/Γ και έφερε το όνομα KHURTZY. Το πλοίο έχει ολικό μήκος 99 μέτρα, πλάτος 17,20 μέτρα και φέρει δύο κύριες μηχανές πρόωσης DAIHATSU ισχύος 4000 BHP η κάθε μια, οι οποίες του προσδίδουν υπηρεσιακή ταχύτητα 19 μιλίων. Ένα ακόμα κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι το πλοίο διαθέτει σταθεροποιητήρες, οι οποίοι συμμετέχουν ώστε το ταξίδι να γίνεται όσο το δυνατόν πιο άνετο.

Το «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» ήδη ευρίσκεται στην περιοχή της Δραπετσώνας όπου και ήδη έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται οι εργασίες της πλήρους ανακατασκευής του. Σε ό,τι αφορά τους χώρους οχημάτων, εκτός από τον υπάρχοντα κλειστό χώρο οχημάτων στο κύριο κατάστρωμα, θα διαμορφωθεί και ακόμα ένας χώρος οχημάτων, αυτή τη φορά ανοικτός, στο αμέσως ανώτερο κατάστρωμα, η άνοδος στο οποίο θα γίνεται από ξεχωριστό καταπέλτη και με μόνιμη ράμπα.

Σε ό,τι αφορά τόσο τους χώρους ενδιαίτησης επιβατών όσο και τους χώρους πληρώματος, αυτοί θα ανακατασκευασθούν πλήρως. Το πλήρωμα θα ενδιαιτάται σε δίκλινες και μονόκλινες κλιματιζόμενες καμπίνες με ιδιαίτερους χώρους υγιεινής η κάθε μια. Θα διατίθεται χώρος καθιστικού και τραπεζαρίας καθώς και χώρος κουζίνας. Οι επιβάτες προβλέπεται να ενδιαιτώνται σε δύο μεγάλα σαλόνια πλήρως κλιματιζόμενα αλλά και στους πολύ μεγάλους ανοικτούς χώρους, τους οποίους θα διαθέτει το πλοίο. Η άνοδος των επιβατών στο πλοίο προβλέπεται να γίνεται από ξεχωριστή είσοδο, η οποία θα οδηγεί στην υποδοχή είτε με την χρήση σταθερής σκάλας είτε με την χρήση κυλιόμενων.

Προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις στην εξωτερική όψη του πλοίου και σε όλο το μήκος του με προσθήκες νέων στοιχείων, με τα οποία θα γίνει προσπάθεια να προσδώσουν σε αυτό μια, όσο το δυνατόν, πιο σύγχρονη εξωτερική εμφάνιση. Τέλος, το πλοίο θα εφοδιασθεί με όλα τα απαιτούμενα, από τους διεθνείς κανονισμούς, σωστικά και πυροσβεστικά μέσα για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό.

Το πλοίο θα φέρει την κλάση του Ελληνικού Νηογνώμονα, ο οποίος θα εγκρίνει όλα τα νέα σχέδια και τις νέες μελέτες του πλοίου, αλλά και θα παρακολουθήσει και θα εγκρίνει τελικά την μετασκευή του και από τον οποίο θα εκδοθούν όλα τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του.

Ενδιαφερεστε για πληροφοριες;

Call Now Button