ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ» - Καθέλκυση

Ολοκλήρωση κατασκευής του Ε/Γ-Ο/Γ “ΩΚΥΡΡΟΗ”

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ» αφού ολοκλήρωσε όλες τις εργασίες του, τις δοκιμές του και τις επιθεωρήσεις του, παραδόθηκε την 11η Μαΐου 2011 στην πλοιοκτήτρια εταιρεία από το τεχνικό μας γραφείο με όλα του τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, όπως αυτά εκδόθηκαν από την αρμόδια αρχή του ΥΘΥΝΑΛ. Το πλοίο ήδη εξυπηρετεί την γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα, εκτελώντας δρομολόγια.

Το πλοίο έχει μελετηθεί και έχει κατασκευασθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών διεθνώς αναγνωρισμένου νηογνώμονα, ώστε να είναι εύκολη η ένταξή του σε αυτόν σε περίπτωση, κατά την οποία χρειασθεί στο μέλλον. Το πλοίο μελετήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει την δυνατότητα (κατασκευαστικά) να ταξιδεύσει και σε άλλες γραμμές, μεγαλύτερης απόστασης και πιο ευαίσθητες στους καιρούς.

Στο σχεδιασμό του πλοίου έχουν παρουσιασθεί αρκετές νέες ιδέες, οι οποίες, όχι μόνο έχουν διευκολύνει σημαντικά την κατασκευή και λειτουργία του πλοίου, αλλά και έχουν παρουσιάσει μια νέα εκδοχή ως προς την εμφάνιση. Πολλές από αυτές στις ιδέες είναι σίγουρο ότι θα καθιερωθούν και θα εφαρμοσθούν και σε άλλα πλοία, όπως π.χ. η νέα εκδοχή ενσωμάτωσης των πρωραίων ιστών στην κατασκευή του πλοίου.

Τα κύρια (τελικά) χαρακτηριστικά του πλοίου είναι τα ακόλουθα :

Ολικό μήκος 95,96 μ.

Πλάτος ολικό 16,00 μ.

Κοίλο 3,90 μ.

Βύθισμα θέρους 2,70 μ.

Κ.Ο.Χ. 924,95 Κ.Κ.Χ. 527,59

Κύριες μηχανές : 4 x CAT C32 ACCERT 492 KW/1800 RPM

Πρόωση : 4 x SCHOTTEL SRP330

Μέγιστη (μέση) συνεχής ταχύτητα : 14,3 κόμβοι

Μέγιστη μεταφορική ικανότητα σε επιβάτες : 750 άτομα με δυνατότητα αύξησης στα 1400 άτομα.

 

Ενδιαφερεστε για πληροφοριες;

Call Now Button