ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ» – Πρόοδος εργασιών – Δεκ. 2010_1

Πρόοδος εργασιών κατασκευής του Ε/Γ-Ο/Γ “ΩΚΥΡΡΟΗ”

Σύμφωνα με το πρόγραμμα κατασκευής, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ» προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2011, ώστε να ενταχθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών του στην δύναμη του στόλου των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων της G FERRIES.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην τελευταία φάση της σιδηροκατασκευής του, ενώ ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός των μηχανοστασίων του. Το σαλόνι των επιβατών όπως και ο χώρος ενδιαίτησης του πληρώματος εξοπλίζονται με τα απαραίτητα έπιπλα, ενώ στην γέφυρα εκτελούνται εργασίες συνδέσεων των οργάνων και των συστημάτων ελέγχου των μηχανημάτων.

Έγινε προσπάθεια από το τεχνικό μας γραφείο να δοθεί στο σκάφος μια «γραμμή» πιο διαφορετική από αυτήν, που μέχρι σήμερα είχαν τα σκάφη της μορφής αυτής. Έτσι, το «ΩΚΥΡΡΟΗ» είναι το πρώτο πλοίο αυτής της μορφής, το οποίο έχει περίβλεπτη γέφυρα που εκτείνεται από πλευρά εις πλευρά με ορατότητα 360 μοιρών, η οποία επιτυγχάνεται με πλήθος μεγάλου μεγέθους παραθύρων. Ακόμα, είναι το πρώτο και, μέχρι σήμερα, το μοναδικό πλοίο, το οποίο διαθέτει πλευρικά αναρτημένα (χωρίς υποστήριξη) ημικαταστρώματα (πατάρια), στα οποία μπορεί να σταθμεύσει διπλή σειρά οχημάτων.

Τέλος, ένα ακόμα χαρακτηριστικό του σε σχέση με όλα τα πλοία του είδους του είναι η ύπαρξη των δύο μεσαίων κλιμακοστασίων, τα οποία χρησιμεύουν για την κυκλοφορία αλλά και για την ασφάλεια των επιβατών.

Στο πλοίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άνετη και ασφαλή πρόσβαση των επιβατών προς στους χώρους παραμονής τους από τα σημεία επιβίβασης και από τον χώρο οχημάτων, με σκάλες ευρύχωρες και άνετες από κάθε άποψη.

Γενικά, η μελέτη του πλοίου έγινε με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια τόσο των επιβαινόντων όσο και του ίδιου του πλοίου σε κάθε τμήμα και σημείο του, αποπνέοντας συνολικά μία αίσθηση άνεσης, εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Ενδιαφερεστε για πληροφοριες;

Call Now Button