8 Οκτωβρίου 2015

Σύγκριση Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ» - «ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ»

Συγκρίσεις και συμπεράσματα

Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ»  – 2011 και Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ» –  2015

Πριν μερικές ημέρες στο forum της ιστοσελίδας www.nautilia.gr έπεσαν στην αντίληψή μου αυτές οι παραπάνω δύο φωτογραφίες μαζί με κάποια σχόλια. Η μεν μία φωτογραφία είναι του Μαΐου 2011 και δείχνει το Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ» (σημερινό όνομα «PATHAGON»), το οποίο σχεδιάσθηκε, μελετήθηκε και η κατασκευή του επιβλέφθηκε από το τεχνικό μας γραφείο την περίοδο 2009 – 2011. Η δε άλλη φωτογραφία είναι του Απριλίου 2015 και δείχνει το Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ», το οποίο επίσης σχεδιάσθηκε, μελετήθηκε και η κατασκευή του επιβλέφθηκε από τεχνικό μας γραφείο την περίοδο 1998 – 2000. Η συγκεκριμένη φωτογραφία σκοπό έχει να παρουσιάσει την μετασκευή, η οποία (απ’ ό,τι αναφέρεται) έγινε τους πρώτους μήνες του 2015 και αφορά το πρόστεγο (καμπούνι) του πλοίου.

Ε/Γ-Ο/Γ “ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ” – 2010

Τελική μορφή Ε/Γ-Ο/Γ "ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ"
Ε/Γ-Ο/Γ “ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ” – 2010

Το πλοίο είχε κατασκευασθεί από το τεχνικό μας γραφείο με τον τρόπο που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία του 2010, από την ίδια ιστοσελίδα.

Το σχόλιο του γράφοντα βλέποντας την φωτογραφία του μετασκευασμένου καμπουνιού του Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ» ήταν «μωρέ τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει….» και αμέσως (πολύ σωστά) ο άνθρωπος ανασύρει από το αρχείο του την φωτογραφία του αντίστοιχου σημείου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ». Και βεβαίως αμέσως μετά ακολουθεί ο πολύ λογικός συνειρμός «Διόλου απίθανο λοιπόν, η μετασκευή – προσθήκη καμπουνιού, να σχεδιάστηκε – πραγματοποιήθηκε από το τεχνικό ναυπηγικό γραφείο του κ. Κηπουρόπουλου».

Ενδιαφερεστε για πληροφοριες;

Call Now Button