22 Ιουνίου 2016 – Φ/Γ-Ο/Γ «ΝΕΑΡΧΟΣ» (συνέχεια)

Νέο look του Φ/Γ-Ο/Γ «ΝΕΑΡΧΟΣ»

Επιτέλους!!! Κουνήθηκε από τη θέση του. Μετά από κάπου οκτώ με δέκα χρόνια τουλάχιστον.

Έφυγε από το ναυπηγείο, στο οποίο τόσα χρόνια ήταν ακίνητο, παρατημένο, εγκαταλειμμένο. Και πήρε το δρόμο για την δεξαμενή.

Από μακριά το πλοίο φαίνεται όπως ακριβώς το φανταζόμασταν όλοι. Βέβαια, ακόμα λείπουν κάποια πράγματα είτε να αφαιρεθούν είτε να προστεθούν. Η διαγωγή, το βύθισμά του θα αλλάξουν λιγάκι, αλλά φαίνεται ότι θα είναι μέσα στις προσδοκίες μας.

Αφού προηγούμενα διασφαλίσθηκε, κατά το δυνατόν, η ασφάλεια πλεύσης του, μετά από συνεχείς και παρατεταμένους ελέγχους και αφού όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν το μέγιστο των δυνάμεών τους, με πρώτους τους ανθρώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το πλοίο έλυσε κάβους, «έσπασε τα δεσμά του», και έφυγε για το ναυπηγείο Σπανόπουλου, όπου και ήδη ευρίσκεται δεξαμενισμένο.

Ομολογώ ότι δεν περίμενα η γάστρα του να ήταν σε τόσο καλή κατάσταση, σε σχέση με την διάρκεια παροπλισμού του. Το ίδιο ισχύει και για τα συστήματα πρόωσης και χειρισμών (πηδάλια και bow thruster). Βεβαίως, θα γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι σε όλα τα τμήματά του καθώς και οι απαιτούμενες αποκαταστάσεις, ώστε να επανέλθει στην δραστηριότητά του με πλήρη ασφάλεια κατ’ αρχή και σύμφωνα με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό των πλοιοκτητών μετά.

Αξίζει τον κόπο να παρουσιαστούν κάποιες φωτογραφίες, κυρίως από τον δεξαμενισμό του, ώστε να φανεί η γάστρα του αλλά και η ιδέα της μετασκευής του καθώς και το νέο του look!! Πάντως, φαίνεται σαν να έχει ξανανιώσει. Δεν νομίζετε;

 

Ενδιαφερεστε για πληροφοριες;

Call Now Button