12 Απριλίου 2017 – Η πορεία των μετασκευών του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Μετασκευή Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, καιρός είναι να αρχίσει σιγά-σιγά η παρουσίαση της μεταμόρφωσης του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ».

Ένα πρώτο στάδιο είναι η αλλαγή θέση της κινητής ράμπας προς το ανοικτό γκαράζ. Ήδη, η ράμπα έχει μεταφερθεί στη νέα της θέση, αφού προηγούμενα έγινε το νέο άνοιγμα στο κατάστρωμα, ενώ ταυτόχρονα έκλεισε αυτό της παλαιάς θέσης. Η δουλειά δεν είναι και τόσο εύκολη όσο ακούγεται, απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή, προγραμματισμό και μελέτη, κυρίως σε ό,τι αφορά τα στοιχεία συγκράτησής της και ασφάλισης. Πολύ σημαντικό κομμάτι είναι η χωρίς εμπόδια και η ευκολία πρόσβασης βαρέων οχημάτων στο επάνω ανοικτό γκαράζ.

Το δεύτερο στάδιο, το οποίο αποτελεί και το επίκεντρο της μετασκευής του πλοίου, είναι η αλλαγή της μορφής της πλώρης. Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες προκατασκευής τμημάτων των νέων καταστρωμάτων καθώς και η τοποθέτηση των βασικών ενισχυτικών των νέων πλευρών, εσωτερικά του πλοίου.

Το τεχνικό μας γραφείο για την συγκεκριμένη μετασκευή έχει αναλάβει και την ευθύνη του καθορισμού και της οργάνωσης της κοπής των ελασμάτων όλων των εργασιών που γίνονται στο πλοίο (nesting and marking of steel plates). Σκοπός μας είναι η επιτάχυνση όλων των εργασιών χάραξης και κοπής ελασμάτων με μεγάλο συντελεστή ασφαλείας ως προς τις καμπυλότητες και το στρώσιμο των γραμμών της πλώρης του πλοίου.

Πάντως, η μέχρι στιγμής κατάσταση των εργασιών δείχνει ότι είμαστε στον «σωστό δρόμο» και εκεί σκοπεύουμε να μείνουμε με κάθε θυσία. Εξ άλλου, το να πραγματοποιείται αυτή την περίοδο της βαθιάς κρίσης στη χώρα μας μια μετασκευή τέτοιου μεγέθους στην περιοχή του Πειραιά είναι ένα πολύ μεγάλο και ίσως ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Όμως, τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία όσο και όλοι εμείς πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε και όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.

 

Ενδιαφερεστε για πληροφοριες;

Call Now Button