ΜΑΡΤΙΟΣ 2013

Σχεδιασμός αλιευτικού πλοίου

Σχεδιασμός και επίβλεψη κατασκευής αλιευτικού πλοίου ολικού μήκους 24 μέτρων.

Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας μας και της ΑΡΤΕΜΙΟΣ Ν.Ε. για την μελέτη – σχεδιασμό αλλά και επίβλεψη της κατασκευής ενός αλιευτικού πλοίου ολικού μήκους 24 μέτρων.

Πρόκειται για ένα αλιευτικό πλοίο, το οποίο θα είναι μιας τελείως διαφορετικής σχεδίασης, σε σχέση με τα μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενα στα πλοία του είδους αυτού. Όπως κάθε παραγωγική δραστηριότητα στις ημέρες μας έτσι και η αλιεία θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις ανάγκες και στις απαιτήσεις τόσο της οικονομίας όσο και της διαφύλαξης του περιβάλλοντος αλλά και της σωστής διαχείρισης των πόρων του.

Το τεχνικό μας γραφείο ανέλαβε την μελέτη και τον σχεδιασμό κατ’ αρχήν αυτού του πλοίου, αλλά και την όλη διαχείριση της κατασκευής του σε αργότερο στάδιο, μέχρι τον εφοδιασμό του με τα κατάλληλα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τον Κλάδο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων.

Το πλοίο θα έχει δυνατότητα συνεχούς εργασίας περισσότερο από ένα μήνα χωρίς ανεφοδιασμό και θα μπορεί να συντηρεί αλίευμα νωπό αλλά και κατεψυγμένο στους δύο θαλάμους του. Η εργασία της αλιείας θα γίνεται από τη πρύμνη, ενώ η διαχείριση των εργαλείων θα γίνεται από σημεία εκτός του κυρίου καταστρώματος, ώστε αυτό να μένει ελεύθερο για τις εργασίες διαλογής και τακτοποίησης του αλιεύματος.

Στην Ελλάδα είναι το πρώτο πλοίο αυτής της μορφής και σχήματος και πιστεύουμε ότι, ανταποκρινόμενο κυρίως στις απαιτήσεις της οικονομίας, από κάθε άποψη, θα υπερισχύσει έναντι οποιουδήποτε μεγαλύτερου και βεβαίως πιο πολυέξοδου άλλου πλοίου.

Ενδιαφερεστε για πληροφοριες;

Call Now Button