13 Νοεμβρίου 2015 – Εκπαίδευση προσωπικού

Το γραφείο μας ανέκαθεν παραμένει πιστό στην αρχή ότι προκειμένου να διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τους πελάτες μας απαιτείται η διαρκής ενημέρωση σε νέους κανονισμούς και η συνεχής εκπαίδευση στις σύγχρονες διαδικασίες και μεθόδους.

Για τον λόγο αυτό το γραφείο μας συμμετείχε σε εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ιταλικού Νηογνώμονα σχετικά με την διαδικασία εσωτερικών ελέγχων συστημάτων ασφαλείας εταιρειών και πλοίων αλλά και συστημάτων ποιότητας. Ακόμα, στις επόμενες ημέρες θα συμμετάσχει σε σεμινάριο επίσης του Ιταλικού Νηογνώμονα σχετικό με τις νέες απαιτήσεις του συστήματος ποιότητας ISO 9001:2015.

Άλλωστε, το γραφείο μας προτίθεται να αναβαθμίσει το σύστημα ποιότητας, το οποίο έχει αναπτύξει από το ISO 9001:2008 στο ISO 9001:2015. Με τον τρόπο αυτόν πιστεύουμε ότι θα αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα των υπηρεσιών, που παρέχουμε στους πελάτες μας.

Άποψή μας είναι ότι η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα τεχνικά ναυπηγικά γραφεία θα πρέπει να είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη, ώστε να αναλάβουν μια εργασία, και τούτο διότι η οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας σε πλοίο έχει να κάνει κυρίως και με την ασφάλεια των όσων επιβαίνουν σε αυτά.

Κάποια στιγμή λοιπόν θα πρέπει να τεθεί το θέμα αυτό στα αρμόδια όργανα, ώστε να ληφθεί κάποια απόφαση. Διότι δεν είναι δυνατόν να ζητούνται πιστοποιητικά για διάφορα υλικά εξοπλισμού πλοίων (πιστοποίηση εφαρμογής κανονισμών) και να μην ζητείται κάποιο πιστοποιητικό έστω από κάποιον, ο οποίος είναι ναυπηγός αλλά ενδεχομένως να αμφισβητούνται ικανότητα, εμπειρία αλλά και τεχνικά μέσα (όπως π.χ. προγράμματα).

Η ναυπηγική, στο σημείο το οποίο έχει φθάσει σήμερα, αποτελείται από πάρα πολλούς τομείς, για τους οποίους απαιτείται εξειδίκευση, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι μέσα στα πλαίσια ασφαλείας. Και, όπως γίνεται αντιληπτό, ένας άνθρωπος είναι μάλλον αδύνατον να τα ξέρει όλα, με όλες τους τις λεπτομέρειες. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, γα το οποίο κάποια άλλη στιγμή θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά.ναλλακτικές λύσεις για όλα τα πιθανά αλλά και απίθανα ενδεχόμενα.

Ενδιαφερεστε για πληροφοριες;

Call Now Button