19 Οκτωβρίου 2018-Πραγματοποίηση γυμνασίου στο Φ/Γ-Ο/Γ “ΤΑΛΩΣ”

Πραγματοποίηση γυμνασίου στο Φ/Γ-Ο/Γ "ΤΑΛΩΣ"

Το τεχνικό μας γραφείο, με την ιδιότητα του εξωτερικού τεχνικού συμβούλου της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Φ/Γ-Ο/Γ «ΤΑΛΩΣ», στα πλαίσια των ελέγχων εφαρμογής του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (I.S.M.), οργάνωσε και προγραμμάτισε την διεξαγωγή συνδυασμένου γυμνάσιου σύγκρουσης – κατάκλυσης χώρων και τελικά εγκατάλειψης πλοίου. Το γυμνάσιο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τις πρωινές ώρες της 14 Σεπτεμβρίου 2018 στην περιοχή Δραπετσώνας.

Σε αυτή την άσκηση – γυμνάσιο, η οποία έγινε παρουσία εκπροσώπων της πλοιοκτήτριας εταιρείας, του τμήματος ism νηογνώμονα καθώς και του τεχνικού μας γραφείου, συμμετείχε το σύνολο του πληρώματος του παραπάνω πλοίου.

Στο πλαίσιο αυτού του γυμνασίου πραγματοποιήθηκαν σενάρια σύγκρουσης του πλοίου κατά την διάρκεια του πλου με συνέπεια την κατάκλυση χώρων δεξαμενών καθώς και εγκατάλειψης του πλοίου από όλους τους επιβαίνοντες.

Με τον τρόπο αυτόν όλο το πλήρωμα του πλοίου είχε την ευκαιρία να εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων καθώς και στην διαδικασία εγκατάλειψης του πλοίου. Ακόμα είχε την ευκαιρία να αναβαθμίσει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα καθώς και το επίπεδο της εκπαίδευσής του. Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν αδυναμίες τους, ώστε να τις διορθώσουν καθώς και να καλυτερεύσουν την μεταξύ τους συνεργασία στην περίπτωση εμφάνισης μιας επικίνδυνης κατάστασης.

 

Ενδιαφερεστε για πληροφοριες;

Call Now Button